NL – DUI terugblik door JJ Kortlevers

NL – DUI terugblik door JJ Kortlevers

Twee dagen na de wedstrijd een terugblik door JJ Kortlevers op toch een duel waar veel van werd verwacht. Helaas kon het geen van de verwachtingen waar maken. Ik vroeg hier op JJ Kortlevers wat de bezoekers van de website ervan verwachten, en tegen ieders verwachting in werd er niet gescoord. Er kwamen uitslagen als 2-2, 3-2 en 1-2 voorbij maar het werd een saaie 0-0.

Voorafgaand aan het duel had ik al zo mijn twijfels. Kuyt in de spits en Schaken op rechts, niet mijn ideale opstelling. Natuurlijk is het maar een oefenwedstrijd, maar een wedstrijd tegen Duitsland wil je gewoon niet verliezen. Sterker nog, die moet je winnen, maar met zo’n voorhoede had ik van tevoren al kunnen zeggen dat er niet gescoord zou gaan worden.

Een lichtpunt van de wedstrijd was het debuut van Kenneth Vermeer. Vermeer is bij Ajax de laatste twee seizoenen vaste waarden en verdiende een kans bij het Nederlands elftal. Nu Stekelenburg geblesseerd is was de kans daar voor Vermeer. En die heeft hij, naar mijn idee, met beide hand(schoen)en gegrepen. Ik, JJ Kortlevers, vond dat Vermeer een prima pot keepte. Wat vonden jullie van zijn optreden tegen Duitsland? Is hij rijp voor een vaste plek, of is Maarten Stekelenburg nog een vaste waarde?

Wat ik nog meer een leuke ontwikkeling vind binnen het Nederlands elftal is de terugkeer van Urby Emanuelson. Na zijn tijd bij Ajax is Emanuelson een beetje uit beeld geraakt. Het afgelopen seizoen kreeg hij steeds meer speelminuten bij AC Milan en speelt dit seizoen zelfs een meer dan prima seizoen. Urby is een voetballer die uniek is binnen het Nederlands elftal, zijn wendbaarheid en frivoliteit brengt verfrissing in het team wat ik zeer kan waarderen.

Ik vind het al met al een teleurstellende wedstrijd. Zoals ik eerder had geschreven op JJ Kortlevers waren de verwachtingen erg hoog. Op naar de volgende wedstrijd van het Nederlandse elftal.

Groet,
JJ Kortlevers