Vooruitblik Ajax – Borussia Dortmund

Vooruitblik Ajax – Borussia Dortmund

Woensdagavond is het weer zover, er is weer Champions League op tv! Nog niet eerder heb ik een Champions League wedstrijd behandeld hier op JJ Kortlevers. De wedstrijd waar ik mij op ga richten is Ajax – Borussia Dortmund, een voor beide ploegen uitermate belangrijke wedstrijd. Als Ajax wint maken ze nog degelijk kans om door te gaan in het miljoenenbal. Dortmund daarentegen kan zo goed als zeker een plek in de volgende ronde garanderen bij winst.

Ajax speelt een opmerkelijk seizoen. Zo weet het in de competitie nauwelijks te imponeren terwijl het in de Champions League heel knap punten weet te pakken tegen grote clubs als Manchester City en eerder al tegen Borussia Dortmund. Ajax staat momenteel op de derde plaats en moet winnen om nog kans te maken om door te gaan. Ook als de Amsterdame club nog kans wil maken op de Europa League moet het eigenlijk winnen.

Als ik, JJ Kortlevers, inbreng zou hebben in de opstelling van Ajax zou ik hier en daar wijzigingen doorbrengen. Ik zou Boerrigter op links zetten en Lukoki op rechts.  Het liefst Babel in de punt, mits fit. Dat is nog twijfelachtig namelijk aangezien hij vorige week zijn arm uit de kom had. Ook in de verdediging zou ik wat veranderen. Zo zou ik Daley Blind eruit halen en laten vervangen door Mitchell Dijks. Naar mijn idee krijgt Blind te veel kansen en heeft hij al laten zien dat hij het niveau niet aan kan.

Aangezien ik niet Frank de Boer heet, maar slechts JJ Kortlevers, zal er niet veel met mijn mening worden gedaan. Hoe graag ik het ook zou willen. Ik wil bij deze Ajax heel veel succes wensen tegen de Duitse grootmacht uit Dortmund. Donderdag zal ik de wedstrijd hier bespreken. Er zal uiteraard weer genoeg te bespreken zijn, zoals na elke Champions League wedstrijd van Ajax.

Tot donderdag! Groeten,
JJ Kortlevers.