Stilstaan bij de grensrechter

Stilstaan bij de grensrechter

Het nieuws wat momenteel heel Nederland bezig houdt is toch wel de dood van de grensrechter van Buitenboys B3. Als je het JJ Kortlevers vraagt: Schandalig. Hoe is het mogelijk dat een jeugd wedstrijd überhaupt uitloopt tot een vechtpartij? Voetbal hoort te draaien om plezier, helemaal in de jeugd. Waar het aan ligt? Ik denk dat het komt door de huidige generatie jeugd. De agressieve houding tegenover elkaar, het macho gedrag. Laten we gewoon genieten van het spel, daarom ben je toch in eerste instantie ook op voetbal gegaan?

Het klinkt misschien oudbollig maar in mijn tijd gebeurde zoiets echt nooit. Ik heb vanaf mijn 7e tot mijn 25e nooit zoiets als dit meegemaakt of überhaupt gehoord. De KNVB heeft als gevolg hiervan al het amateurvoetbal in Nederland komend weekend platgelegd. Een duidelijk statement? Als je het mij vraagt is het half werk. Waarom wel het amateurvoetbal maar niet het betaald voetbal? Het lijkt er op dat het weer een geld kwestie is. Ik vind dat je pas echt een statement maakt als ook het betaald voetbal werd afgelast. Dan staat iedereen er wel bij stil hoe erg het is, nu is het zo half half.

Ik ben benieuwd wat de bezoekers van JJ Kortlevers hiervan vinden. Vinden jullie het een goede maatregel van de KNVB? Of juist niet?

Ik wil bij deze de familie en vrienden heel veel sterkte toewensen.
JJ Kortlevers.