JJ Kortlevers kijkt vooruit naar Nederland – Duitsland

JJ Kortlevers kijkt vooruit naar Nederland – Duitsland

Morgen is het zover, Nederland – Duitsland. Een wedstrijd die altijd beladen zal zijn en bij menig mens extra gevoelens oproept. Ik wil hier op JJ Kortlevers een aantal feiten erbij halen, en uitleggen waarom deze wedstrijd toch nog altijd zoveel emoties oproept.

Nederland en Duitsland hebben in totaal 39 keer tegen elkaar gespeeld, daarvan heeft Duitsland er 15 weten te winnen. Nederland dus logischerwijs 14 keer. Het doelsaldo is 76-64 in het voordeel van Duitsland. De wedstrijd van morgen kan het aantal gewonnen duels dus weer gelijk trekken indien het Nederlands elftal weet te winnen. Dit is echter gezien de huidige vorm waar Duitsland in verkeert, niet zo makkelijk. Nederland zit momenteel in een fase waarin het veel nieuwe spelers uit probeert. Het is tijd voor een nieuwe generatie. De overgang naar een nieuwe generatie zijn meestal niet de meest succesvolle, ik hou daarom mijn hart vast voor morgenavond.

Tijdens het afgelopen EK zag je het al, Duitsland heeft een heel goed team. JJ-Kortlevers.com bestond toen helaas nog niet, anders had ik veel berichten vol met log over het Duits elftal geschreven. De manier hoe ze voetbalden tijdens het EK was echt geweldig. Het voetbal wat je van Nederland verwacht wordt nu in Duitsland gespeeld. Deze verandering is ontstaan door een aantal nieuwe spelers in de Duitse selectie, zoals Ozil, Schweinsteiger er Gotze. Allemaal typische Hollandse-school voetballers.

Deze ommekeer is goed voor het Duits voetbal. Het imago van in de laatste minuut toeslaan en alleen maar counteren wordt langzamerhand vervangen door tik-takkie voetbal. Het Nederlands elftal heeft een slecht EK achter de rug en moet hier overheen zien te komen. Met het aanstellen van Louis van Gaal is er naar mijn idee, en die behandel in hier op JJ Kortlevers, een goede stap in de richting gezet. Alle respect voor Bert van Marwijk, maar zijn aanpak werkte niet meer. De spelersgroep was toe aan een nieuwe impuls, het elftal had een echte leider nodig en wie is er dan meer geschikt dan Louis?

Ik ben erg benieuwd wat het morgenavond wordt en zal de wedstrijd ook zeker nabespreken hier op JJ Kortlevers. Wat denken jullie dat het wordt?

Groet!